LVIA-suunnittelua monipuolisesti erilaisten tilojen tarpeisiin
Keskeinen osa LVIA-ratkaisujen toimivuutta on tilojen olosuhdehallinta. RE Groupilla tyypillisiä LVIA-tekniikan suunnittelukohteita ovat korkeaa hygieniaa vaativat tuotanto- ja laboratoriotilat ja mm. teollisuuden erikoisrakennusten ratkaisut. Teemme LVIA-suunnittelua uudis- ja saneerauskohteisiin. Mitä vaativampi kohde, sen tärkeämmäksi on osoittautunut tapamme tehdä yhteistyötä eri suunnittelualojen kanssa. Ja hyvin usein asiakkaamme käyttääkin eri suunnittelupalveluitamme, jolloin rakennuskohdetta koskeva kommunikointi ja tilannetiedotus tapahtuu helposti RE Groupin huippuammattilaisten kesken.
LVIA-suunnittelu on luottamuspalvelua
Meillä RE Groupilla on pitkä ja laaja kokemus LVIA-suunnittelusta, minkä ansiosta pystymme mittavissa ja haastavissakin kohteissa ratkaisukeskeiseen LVIA-suunnitteluun. Pystymme suunnittelemaan projektit alusta asti kokonaisuuden huomioiden. Löydämme keskeiset ongelmat ja etsimme niihin aktiivisesti ratkaisuja LVIA-projekteissamme. Saat meiltä vaivatta ratkaisuehdotuksia tai vaihtoehtoisia malleja laajoihin tai vaativiinkin hankkeisiin. Kokemus yhdistettynä ajantasaiseen tietoon sekä laaja-alaiseen suunnittelupalveluumme, on luonut pohjan luottamukselle ammattitaitoamme ja ratkaisukykyämme kohtaan. Asiakkaanamme voitkin luottaa, että LVIA- suunnittelijamme näkevät investoinnin merkityksen ja tarkoituksen loppukäyttäjän näkökulmasta.
LVIA-suunnittelua vaatimukset ja säädökset huomioiden
LVIA-suunnittelumme kokemuspankki sisältää monipuolisesti ratkaisuja toisistaan poikkeaviin kohteisiin. Vahvuutemme on kuitenkin elintarvikealan tuntemus, jonka erityisvaatimukset ovat tiedossa. Elintarviketeollisuus asettaakin talotekniikalle paljon haasteita. LVI-järjestelmillä hallitsemme sisätilojen puhtautta, lämpötilaa, kosteutta ja painesuhteita. Elintarviketeollisuudessa ei riitä, että järjestelmät toimivat ja olosuhteet ovat hallinnassa. Huollettavuuteen, toimintavarmuuteen ja puhtaanapitoon täytyy kiinnittää erityistä huomiota. Hygieenisten tilojen suunnitteluun liittyy myös paljon yksityiskohtien huomioimista, jotta hygienia säilyy myös pitkällä aikavälillä. Pitkän kokemuksemme ansiosta meillä on hyvä näkemys myös näiden asioiden huomioimisessa.
Saneerattavissa kohteissa voi olla toimivaa LVI-tekniikkaa, mutta tiukentuneiden hygieniamääräysten tai muuttuneiden rakennussäädösten vuoksi se pitää purkaa. Osaammekin niveltää uudet ja vanhat ratkaisut niin, että asiakkaamme välttyy tarpeettomilta kustannuksilta – ratkaisun kuitenkin ollessa optimi kyseiseen kohteeseen, sen olosuhteisiin ja tilankäyttöön. Jo pelkästään nykyiset IV-koneet ja ilmanvaihtokanavat vaativat aiempaa enemmän tilaa, joten RE Groupin suunnittelupalveluiden kokonaisuus on arvossaan, kun ratkaisuja osataan katsoa kaikista tarpeellisista näkökulmista. Vaikka saneerausrakentamisessa tulee usein vastaan euroja nieleviä yllätyksiä, RE Groupin kohdalla näin ei käy.
LVIA-suunnittelumme huomio energiatalouden
Huomioimme aina myös suunnitelmissamme LVI-järjestelmien energiatalouden. Vaativissa elintarvikkeiden tuotantolaitosten suunnittelukohteissa haetaan ratkaisuja, joilla rakennuksen olosuhteiden hallinta pystytään toteuttamaan energiatehokkaasti. Käyttöhyödykejärjestelmissä huolellisella järjestelmäkaavioiden laadinnalla ja prosessin läpikäynnillä varmistetaan oikea mitoitus laitteistoille ja varaajasäiliöille.
Olemme myös pätevöityneet ylemmän tason energiatodistusten laatimiseen.
RE Groupin LVIA-suunnittelun pääosaamisalueita:
• elintarviketeollisuuden
tuotantolaitokset
• logistiikkakeskukset
• ammattikeittiöt
• hotellit
• opetusrakennukset
• laboratoriot
• koulut
• kaupan rakennukset
•
kylmävarastot
• pakkasvarastot
• uudet asuinkerrostalot
• rakennushistoriallisesti arvokkaat rakennukset
Asiakkaitamme ovat muun muassa julkiset hankkijat, logistiikka- ja elintarvikealan rakennuttajat sekä kiinteistösijoittajat.
Toimintamme RE Groupilla on nopeaa ja joustavaa. Oli kyseessä sitten pieni projekti tai kokonainen elintarviketehdas, puhelinsoitto riittää ja ryhdymme toimeen.